Paluu vuoteen 1924

”Pornaisten kirkko on vuonna 1924 valmistunut kivikirkko Pornaisissa, Uudellamaalla. Sen on suunnitellut arkkitehti Ilmari Launis. Kirkko on rakennettu pornaislaisesta graniitista ja se on kolmilaivainen. Erillinen, vuonna 1834 valmistunut kellotapuli paloi vuonna 1993, siitä on jäljellä vain kiviperustus.

Kirkko vihittiin käyttöön 5. lokakuuta 1924.[1] Kirkon urut ovat 12-äänikertaiset Kangasalan urkutehtaan valmistamat mekaaniset urut.”

Muuta en tämän kivikirkon historiasta tiedäkään, ainoastaan nuo wikipedian kertomat asiat, joten se historiallisesta analyysistä. Vierailin tässä kirkossa nyt ensimmäistä kertaa. Yllätyin sen pienuudesta, koska netistä löytyneiden kuvien perusteella sitä ei tullut ajatelleeksi. Pienuus ei häirinnyt kuvaamista, piti kuitenkin ennen vihkimistä vaihtaa suunniteltua laajempaa linssiä kameroihin. Kirkko on mielestäni oikein tunnelmallinen sisältä ja sopivan karu ulkoapäin. Karu on kaunista ja nämähän ovat makuasioita 😄

Olin kirkolla ihan ensimmäisenä. Ainoastaan suntio teki jo valmistelujaan kävellessäni kirkkoon. Katsoin hieman ympärilleni ja laitoin kamerat valmiiksi. Pian tulikin sulhanen paikalle. Tervehdimme ja vaihdoimme sanasen. Alkoi jo kuulema vähän jännittää. Aiemmin kuulin että hän olisi ottamassa vieraita vastaan. Se onkin hyvä tapa purkaa pahinta jännitystä, sen sijaan jos vain astuisi sakastista alttarille vieraiden eteen odottamaan. Itse en oikein osaa enää jännittää vihkimisen alussa, enkä sen aikana. Kaikki keskittyminen on itsellä omaan ”suoritukseen”. Siihen on tullut sopivasti rutiinia. Tottakai tilaisuuden virallisuus tuo omat paineensa joka kerta. Itselleni on erittäin tärkeää saada juurikin vihkiminen taltioitua mahdollisimman hyvillä ja monipuolisilla kuvilla. Kirkossa täytyy kuitenkin liikkua mahdollisimman hiljaa ja huomaamatta. Aikaa on rajallinen määrä, joten vihkimiset tuo mielestäni mukavaa haastetta.

GAME OVER

Niin se tämänkin sulhasen peli loppui ja morsian sai miehensä alttarille. Pienestä huumorista huolimatta, tämäkin oli herkkä tilaisuus. Sain jälleen kunnian taltioida yhden hääparin vihkimisen!

IMG_2949

Kotojärven Kartanotalli

Vihkimisen jälkeen hääparin päivää lähdettiin juhlimaan 1900-luvun alkupuolella valmistuneeseen entisöityyn talliin. Minusta nämä entisöinnit Suomessa ovat niin huippujuttu! Juhlaväki pääsee nauttimaan entisajan tunnelmasta sekä itse kuvaajana on mielenkiintoista tutustua niin moniin erilaisiin paikkoihin. Vanhat rakennukset ovat kuvauksellisia juurikin hääkuvauksiin.

Ilta meni oikein mukavasti kuvatessa. Hääohjelmaa oli sopivasti. Ruoka oli enemmän kuin hyvää ja kakun kohdalla tuli ähky (ainakin allekirjoittaneelle). Taisi siinä jossain välissä joku(nen) riemuita Suomen välierävoittoakin Venäjästä.

Tuolle päivälle sattui sadetta ja oli melko synkkää koko loppuillan. Tunnelma sisällä sen sijaan oli valoisa 😊 Tuntien tullessa täyteen, kiitin hääparia ja muutamaa illan aikana tutuksi tullutta juhlijaa, keräsin kamat ja nostin kytkintä. Olo oli jälleen väsynyt päivän kuvauksista, mutta onnellinen. Hienoa saada tehdä sitä, mistä kaikkein eniten pitää!

Oikein paljon onnea vielä kerran A & V ❤

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.