Cadillac 1960

Oli koittanut kauan odotettu päivä. Nimittäin Marittan ja Markon hääpäivä. Tavattuani tämän parin ensimmäistä kertaa sain huomata heidän olevan erittäin lämminhenkisiä ja ystävällisiä ihmisiä. Löysimme pian yhteisen sävelen palavereissa ja saimmekin hyvillä mielin jäädä odottamaan itse juhlapäivää.

Heinäkuiselle lauantaille sattui kaunis ilma, kesän siihen asti lämpimin päivä. Kuinka sattuikin sopivasti! Vihkimistilaisuus tapahtui Lahden Joutjärven kirkossa, minullekin hyvin tutussa paikassa. Kirkossa oli erittäin lämminhenkinen tunnelma. Sen saimme kaikki kokea myös hikeä otsalta pyyhkiessä. Papin puheen lisäksi kuulimme musiikkiesityksen. Johanna Kurkelan Rakkauslaulu, se vaan on niin hyvä häälauluksi!

Vihkitilaisuuden päätyttyä ja ulos astellessa saimme lisää ihailtavaa. Nimittäin hääauton arvokasta virkaa toimitti vuoden`60 Cadillac. Tässä vaiheessa sanottakoon, että sulhanen on vanhojen autojen harrastaja ja juuri tämä auto oli hänen suuri toiveensa saada heidän häihinsä.

Matkalla juhlapaikalle poikkesimme kuvaamaan Marittaa ja Markoa Pienen Vesijärven eli ”pikku-veskun” miljööseen. En ehtinyt ottaa ensimmäistäkään kuvaa, kun eräs turisti tuli kameroineen kuvaamaan päivän paria. Sain lopulta vuoroni ja tallensin muutaman potretin upeissa puitteissa. Tämän jälkeen ajelimme (minä omalla autolla, hääpari Caddylla) Hollolan Hirveen, joka sijaitsee nimensä mukaisesti Hollolassa. Olisipa muuten ollut huikeaa istuksia se aika Cadillacin kyydissä!

Hollolan Hirvi on vuonna 1900 valmistunut vanha entisöity navetta. Se on ollut ravintolakäytössä jo viimeiset 20-vuotta. En ollut kuvannut siellä aiemmin. Kävin tosin tutustumassa tiloihin jo edellisviikolla viimeisen palaverin yhteydessä. Nyt paikalle päästessäni kiirehdin ottamaan muutama kuvan sisältä, pöytien koristeista. Sen jälkeen taas ulos kuvaamaan alkumaljat ja onnittelut. Hääparin toiveena nappasin vielä juhlaväestä yhteiskuvan. Sisälle ravintolaan siirryttäessä juhlaväki alkoi viettämään vapaamuotoista hääjuhlaa.

Hääruoka oli Hollolan Hirven itsetekemää. Olimme tyytytyväisiä. Enemmän kuin tyytyväisiä! Eikä siinä ollut vielä kaikki. Se oli vasta alkuruoka! Sen jälkeen olikin mukava jatkaa seurustelua (ja kuvaamista). Ennen kakkukahveja oli vuorossa hääpotrettien kuvaamista, ryhmäkuvia ja muutama puhe. Puheista huomasi, ettei ne olleet pelkkää sananhelinää. Iltani hieman venähti ylitöiksi, mutta se saatiin kyllä hyvin sovittua. Olihan häävalssi saatava vielä kuvattua talteen, ja näki että sitä oli harjoiteltu! Kellon tullessa tasan ilta yhdeksän, pakkasin kamerat ja roippeet reppuun. Kiitokset ja heipat hääparille ja muulle juhlaväelle, jonka jälkeen lyhyt ajomatka kotiin Lahteen.

Mitä lämpimimmät onnittelut Maritta ja Marko!

vihkiminen (47 of 125)vihkiminen (51 of 125)vihkiminen (80 of 125)vihkiminen (110 of 125)IMG_6193_1

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.