Valokuvauksen intohimoinen harrastaja, haaveilija, tunteilija, hyvän huumorin ja kahvin suurkuluttaja.


Jonne Haverinen

Valokuvaajat.fi -jäsen

Mun nimi on Jonne, rakastan valokuvaamista ja asun Lahdessa

Pienestä pojasta se lähti, kiinnostus valokuvaamiseen. Suurin piirtein kaikki mielenkiintoni kohteet tuli kuvattua. Sittemmin olin usein kaveripiirissäni kuvaamassa hauskoja hetkiämme ja edelleen aikuisena kamera on ollut oiva työkalu oman perheen reissuilla.

Nykyäänkin olen suorastaan riippuvainen kamerastani ja hetkien tallentamisesta. Joskus saatan miettiä, jos vain luopuisi koko harrastuksesta, jotta ehtisi tekemään muutakin, mutta tiedän etten pystyisi kuitenkaan elämään ilman. Oli suuret tai pienet juhlat, minä todennäköisesti olen se, joka ottaa kuvia kaikista mahdollisista kuvakulmista. Se käy minulta luonnostaan.

Luonteeltani olen rauhallinen introvertti, kuitenkin sopivan sosiaalinen. Tietyissä asioissa olen tiukka ja määrätietoinen. Varsin mukavasti olen pärjännyt omilla luonteenpiirteilläni sivutoimisessa valokuvaajan työssäni.

Kuvaustyylistäni: Potretteja kuvatessa voin neuvoa miten olla kuvattavana, mutta haluan antaa myös kuvattavien vaikuttaa omilla ideoillaan. Minusta on tärkeintä saada niin rento fiilis jokaiseen kuvaushetkeen, kuin mahdollista. Dokukuvissa olen melko huomaamaton. Nautin mitä mielenkiintoisempien tilannekuvien ottamisesta on sitten kyse tunteista tai hyvästä valosta. Täydellistä valon ja varjon kohtaamista nimittäin haen jatkuvasti.

Kuvankäsittelystäni: Suosin kontrastia, hieman karumpaa värimaailmaa ja rakeisuuden tuomaa filmimäistä lookkia.

FotoHaven: Tämän nimen otin käyttöön, koska halusin mennä omia polkujani ja hieman erottua massasta. Toivon pystyväni personoimaan tulevaisuudessa vieläkin enemmän omaa kuvaustoimintaani.

Onko tarvetta uusille kuville CV:hen tai Tinderiin? Tai jokin kesäjuhla tuloillaan? Tiedät keneen ottaa yhteyttä.

Valokuvaan Lahdessa ja sen lähikunnissa. Tarvittaessa kauempanakin.